1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Steeds meer tieners en jong volwassenen versturen naaktfoto’s van zichzelf. Eén op de vijf tieners heeft dit wel eens gedaan. Bij jong volwassenen ligt dit percentage op 33 procent.

Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek gehouden onder 1200 tieners en jong volwassenen. Het gaat in de meeste gevallen om foto’s die bewust naar vrienden of andere bekenden gestuurd worden. In twaalf procent van de gevallen wordt een dergelijke foto verstuurd naar een kennis die men alleen via internet kent.

Soms beland zo’n foto echter op een plek waar die niet bedoeld is. Zo geeft 25 procent van de ondervraagden aan dat ze wel eens een naaktfoto hebben ontvangen die niet voor hen bedoeld was. 75 procent geeft ook aan zich bewust te zijn van de gevaren van het versturen van dergelijke foto’s. De publicatie van deze foto’s op het internet kunnen namelijk nadelige gevolgen hebben bij het zoeken naar werk in de toekomst. Steeds meer werkgevers screenen sollicitanten namelijk via het internet.

De foto’s worden meestal via e-mail verstuurd. De onderzoekers geven dan ook als advies dat men dergelijke foto’s beter via een usb-stick over kan zetten.