2min

Tags in dit artikel

, , ,

In de Middellandse Zee zorgt de breuk van drie telecom-kabels voor problemen. De kabels liggen op de bodem van de Middellandse zee en dit heeft nare gevolgen voor het internet- en telefoonverkeer tussen Europa, Zuid-Azië en tenslotte het Midden-Oosten.

Het is op dit moment nog niet duidelijk waardoor de breuk van de drie kabels is ontstaan. Op dit moment is men bezig met onderzoek en men houdt hierbij verschillende oorzaken in het achterhoofd. Seismische activiteiten onder de Middellandse Zee kunnen de oorzaak zijn van het breken van de kabels, maar visnetten of scheepsankers ook.

Egypte en India zijn relatief zwaar getroffen door de kabelbreuk. In Egypte is ruim 80 procent van de telefoon- en internetcapaciteit uitgevallen. Slechts twintig procent is momenteel dus nog intact. In India is ook een relatief groot deel uitgeschakeld door de kabelbreuk, namelijk zo’n 65 procent.

Op dit moment is er een schip naar het gebied toe om de problemen te verhelpen. Dit schip is onlangs vertrokken vanuit Frankrijk. Men geeft echter nog geen informatie vrij over wanneer het probleem verholpen zou kunnen zijn. Het zou goed kunnen zijn dat de kabelbreuk pas na de feestdagen verholpen is. Er vindt juist rond de feestdagen veel internet- en telefoonverkeer plaats. Niet alleen privé, maar ook in het bedrijfsleven kan dit schade gaan geven.

Dit is niet de eerste keer dat er zoiets gebeurt. In januari van dit jaar vond er ook een kabelbreuk plaats in de Middellandse Zee.