1 min

Tags in dit artikel

, ,

Omdat men in de winter vaker thuis zit, wordt er meer gebruik gemaakt van het internet. Uit onderzoek van KPN blijkt namelijk dat 26 procent van de Nederlanders aangeeft dat de winter een extra reden is om achter de computer te gaan zitten.

Ondanks dat de gemiddelde internettijd tijdens de wintermaanden dus omhoog gaat, gaat het gedurende de kerstvakantie juist naar beneden. Zo maakte KPN bekend uit eigen onderzoek.

Het toenemende gebruik van de internetverbinding in de thuissituatie komt doordat men in de wintermaanden vaker thuis is. Het is immers koud en guur buiten, dus men blijft liever binnen zitten. In de zomer is de gemiddelde internettijd minder lang, mede doordat men dan vaker buiten is en het weer beter is.

Er zijn nog diverse factoren die ervoor zorgen dat men vaker achter het internet zit. Zo geeft de Nederlander ook aan meer achter het internet te zitten wanneer men ziek thuis is. Internet blijkt ook een goed middel tegen de verveling en ook wanneer iemand werkeloos is, wordt het internet vaker gebruikt. Er zijn ook factoren die het internetgebruik juist terugdringen, dat is drukte door studie / werk.