2min

Tags in dit artikel

, , ,

Over een aantal dagen vindt de jaarwisseling van 2008 naar 2009 plaats en KPN spreekt weer over een grote drukte in het telefoon- en sms-verkeer dat rondom deze dagen gaat plaatsvinden.

KPN verwacht dat het meeste verkeer, zoals vanzelfsprekend, tussen eenendertig december en één januari ontstaat. In beide dagen zal er extra veel verkeer ontstaan volgens KPN en het meeste verkeer verwacht men tussen tien uur ’s avonds en vier uur ’s nachts.

KPN heeft aangegeven dat er een vertraging kan ontstaan tijdens het telefoneren en sms’en. Volgens het bedrijf is het goed mogelijk dat een sms’je een tijdje later aankomt dan gepland. Ook het tot stand brengen van een verbinding kan minder soepel verlopen. In het verleden is dit al meerdere malen gebleken.

Alarmnummers worden rond de jaarwisseling extra goed in de gaten gehouden en KPN schenkt dan ook extra veel aandacht aan deze alarmnummers tijdens deze drukke periode.

In het verleden is het aantal sms-berichten en mobiele belminuten steeds toegenomen rondom oud en nieuw. Ieder jaar zat er weer een groei in het aantal cijfers. Zo laat KPN weten dat het bedrijf vorig jaar 23,5 miljoen sms’jes heeft moeten verwerken tijdens de jaarwisseling. Het aantal belminuten bedroeg in deze periode 10,5 miljoen en gemiddeld zouden Nederlanders elkaar zo’n anderhalve minuut aan de telefoon hebben. Deze cijfers zijn ten opzichte van 2006-2007 met respectievelijk 123 en 50 procent toegenomen.