1 min

Tags in dit artikel

, ,

De eerste bètaversie van Windows 7 zou pas verschijnen aan het begin van januari. Echter is de bèta nu al uitgelekt op het internet.

Eerder waren builds 6801 en 6956 al gelekt en nu kan aan dat lijstje build 6.1.7000.0.081212-1400 toegevoegd worden. Deze versie is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in een 32-bitversie. Het is echter niet uitgesloten dat een 64-bitversie op een later tijdstip nog verschijnt.

Inmiddels hebben al veel recensenten de build opgepikt en gemeld dat deze zeer stabiel is, sneller werkt dan Windows Vista en geen nieuwe functies ten opzichte van build 6956 bevat. Wel komt er steeds meer kritiek op de nieuwe taakbalk. Deze zou voor veel verwarring kunnen zorgen omdat het onderscheid tussen actieve en niet-actieve applicaties lastig te maken is.

Bovendien zijn er nu drie plaatsen waar snelkoppelingen kunnen staan: op het bureaublad, in het menu Start en dus ook op de taakbalk, en volgens sommigen kan ook dat zorgen voor verwarring.

Het is niet waarschijnlijk dat Microsoft nog nieuwe functies aan Windows 7 toe gaat voegen. Ars Technica speculeert overigens over minimaal drie edities van Windows 7: home premium, professional en ultimate, waarbij professional de vervanger is voor de businesseditie van Windows Vista.

Schermafbeeldingen zijn onder meer op ZDNet en SuperSite for Windows te bekijken. De laatste verwachtingen zijn dat de uiteindelijke versie van Windows 7 in juni/juli van 2009 verschijnt.