1 min

Tags in dit artikel

,

ASUS, het bedrijf dat onder andere bekend is van moederborden, heeft zich in de afgelopen periode gericht op een product voor de iPod van Apple. De ASUS AIR3, een iPod-speakerdock, is daar het resultaat van.

Het apparaat richt zich met name op de iPod van Apple, maar dit is niet het enige waar het apparaat mee om kan gaan. Door een audio-ingang en aansluitingen voor s-video en composiet kunnen er ook andere apparaten worden aangesloten. Het apparaat kan tevens dienen als internetradio.

De ASUS AIR3 wordt door middel van WiFi (802.11b/g) met het internet verbonden. Zo kan er verbinding worden gemaakt met online streams, maar voorspellingen over het weer kunnen ook worden weergegeven dankzij de verbinding met het internet. Dit gebeurt op een display dat in het midden van de ASUS AIR3 is geplaatst.

ASUS spreekt met lof over de geluidskwaliteit van het apparaat. Deze zou erg goed zijn dankzij een Texas Instruments Class-D versterker. Ook zijn er HDSS (High Definition Sound Standard) gecertificeerde drivers.

Informatie over een eventuele lanceringsdatum en een adviesprijs voor de ASUS AIR3 is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.