1 min

Tags in dit artikel

,

LG zegt dat het ’s werelds eerste 480 Hz televisiescherm ontwikkeld heeft, deze haalt hierdoor dus een refresh rate van 480 beelden per seconde.

LG vertelde dat dit bereikt is door een bestaand 240 Hz-scherm te voorzien van "scanning backlight", achtergrondlicht dat voortdurend aan en uit gaat om op deze manier vervaging door beweging te voorkomen. Volgens het elektronicabedrijf heeft het scherm ook slechts een reactietijd van 4 ms, iets dat ook bij moet dragen aan het verminderen van de vervaging bij snelle beelden.

Naast dit beschikt het scherm ook nog over een aantal andere technieken. Voorbeelden hiervan zijn een technologie om meer contrast en een grotere helderheid te creëren, met daarnaast ook nog de mogelijkheid om de sterkte van de achtergrondverlichting aan te passen, dit zal weer resulteren in minder energieverbruik.

Verwacht wordt dat de eerste televisie van dit type halverwege 2009 op de Amerikaanse markt zal verschijnen. Een prototype van dit scherm zal echter al te zien zijn op de Consumer Electronics Show die binnenkort plaats zal vinden. De televisie zal echter niet in de grote ruimte te zien zijn, maar zal tentoongesteld worden in een afgesloten kamer in een hotel in Las Vegas.

Over de prijs, resolutie en schermgrootte heeft LG nog geen details vrijgegeven.