1 min

Tags in dit artikel

,

De koude winter heeft ervoor gezorgd dat er een stormloop is ontstaan op schaatsen. Dit blijkt uit de statistieken van de veillingsite Marktplaats.

Het schaatsen op natuurijs is zo populair, dat veel mensen spontaan op zoek gaan naar tweedehands schaatsen op internet. Vorige week werd er 3,5 miljoen keer gezocht op het trefwoord "schaatsen". In totaal worden er op Marktplaats zo’n 33.000 paar schaatsen aangeboden. Dit blijkt uit een onderzoek van Marktplaats.

"Na een aantal kwakkelwinters mag het duidelijk zijn dat Nederland nu weer helemaal in de ban van het schaatsen is. Dit is ook op Marktplaats.nl terug te zien in de vraag en het aanbod van schaatsen. Het is leuk om te zien dat mensen elkaar tijdens de schaatsgekte weten te vinden om zoveel mogelijk van de ijspret te kunnen genieten", aldus Eugenie van Wiechen, Managing Director van eBay.nl en Marktplaats.nl.

Naast schaatsen worden er op Marktplaats zelfs al een stacaravan en staplaatsen voor caravans aangeboden langs de route van de Elfstedentocht. Ook kluunmatten zijn op de website te vinden.