1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het bereik van de profielenwebsite Hyves is het afgelopen jaar met maar liefst 55 procent toegenomen. In het afgelopen jaar genereerde de website zo’n vijf miljard pageviews.

Naast de vijf miljard pageviews is ook het aantal leden gestegen naar zeven miljoen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2007. De verwachting van de eigenaar van Hyves, Raymond Spanjar, is dat ook in 2009 deze getallen zullen verdubbelen. Hij verwacht dit jaar dus maar liefst tien miljard pageviews.

In november 2007 was het bereik van de website nog 33,6 procent. In november 2008 is dit percentage met zo’n 66 procent gestegen naar 55 procent. Dit is ook niet gek aangezien gemiddeld meer dan de helft van de Nederlanders maandelijks de website bezoekt.

In 2009 zal Hyves zich vooral gaan richten op gebruikers met een mobiele telefoon. Hiervoor heeft Hyves al applicaties ontwikkelt. Spanjar hoopt dat er voor april deze maand al zo’n honderduizend gebruikers gebruik van maken. Volgens Spanjar wordt 2009 namelijk het jaar van het mobiel hyven.