2min

Tags in dit artikel

, ,

MSI heeft deze week alvast een aantal nieuwe producten aangekondigd die het bedrijf zal tonen op de Consumer Electronics Show die volgende week in Las Vegas plaatsvindt. Het gaat om een ultradunne laptop, een tweetal nieuwe netbooks, een all-in-one en een aantal gaminglaptops.

X-Slim Series X320

Als eerste is er de X-Slim Series X320, een ultradunne laptop met een schermdiagionaal van 13,4 inch en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het apparaat is een maximale dikte van 1,98cm en een gewicht van 1,3 kilogram iets dikker en zwaarder dan de MacBook Air, maar desondanks een zeer lichte en dunne laptop. De laptop is voorzien van een 1,6GHz Intel Atom Z530-processor, maximaal 2GB aan DDR2-geheugen. Verder is er ondersteuning voor 802.11n, Bluetooth en 3.5G en zijn er drie USB-poorten, een ethernetpoort, een VGA-aansluiting en een kaartlezer. Volgens sommige media draait de notebook op NVIDIA’s Ion-platform.

De machine is verkrijgbaar in de kleuren champagne, parelwit of pianozwart. Kosten en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Wind U115 en U120 Netbooks

Verder heeft MSI twee nieuwe netbooks op stapel staan, te weten de U115 en de U120. Over de U115 was al eerder te lezen op Techzine, het gaat om ’s werelds eerste netbook die tegelijkertijd overweg kan met een SSD en een harde schijf. Bij gebruik van een zescellige batterij kan het apparaat maximaal twaalf uur mee op een lading.

De U120 heeft als bijzondere eigenschap dat hij geschikt is voor WiMAX.

Wind NetOn All-In-One-serie

MSI begeeft zich ook op de all-in-one-markt met de NetOn-serie. Voorlopig gaat het om vier modellen, een met een 22 inch en drie met een 19 inch-scherm. Het is tevens de eerste all-in-one computer die gebruik maakt van Intels dualcore Atom-processor, die zeer energiezuinig is. Daardoor gebruikt de computer maar 250 Watt. Het meest uitgebreide model met het 22 inch-scherm kan overweg met Full HD-materiaal. Verdere specificaties, prijzen en beschikbaarheid zijn niet bekend gemaakt.

G-Series Gamenotebooks

In de G-serie gamenotebooks presenteer MSI een viertal nieuwe modellen, te weten de MSI GT725, MSI GT727, MSI GT627 en MSI GX420. De GT725 en GT727 zijn de eerste twee gamenotebooks van MSI die de grens van 10.000 punten in 3Dmark weten te doorbreken. Verdere specificaties die bekend zijn gemaakt is dat de GX420 een veertien inch groot scherm krijgt met een beeldverhouding van 16:9, terwijl de GT627 voorzien van is van een gigabyte aan DDR3 VRAM. Ook zal MSI op de CES een milieuvriendelijke notebook laten zien die een behuizing heeft van koolstofvezel.