1 min

Tags in dit artikel

, ,

Verizon Communications Inc heeft als nieuwe internetzoekprovider voor mobiele telefoons Microsoft gekozen. Een aanzienlijke klap voor rivalen Yahoo! en Google.

Chief executive van Verizon Ivan Seidenberg liet op woensdag weten dat Microsofts CEO Steve Ballmer de deal later die dag aan zou kondigen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Er werden geen verdere details gegeven door de chief executive.

De deal volgt na meer dan een jaar speculatie over wie de nieuwe standaardzoekprovider van Verizon Wireless wordt. Verizon Wireless wordt dankzij de overname van Alltel de grootste gsm-operator van de Verenigde Staten van Amerika.

"Zwaar nieuws voor Google en nog zwaarder nieuws voor Yahoo," aldus CCS Insight-analist John Jackson over de overeenkomst.

Jackon vertelde dat er dankzij de deal waarschijnlijk geen verandering komt in hoe Verizon Wireless-klanten hun telefoons gebruiken om op het web te surfen. Hoewel de details van de overeenkomst nog bekend moeten worden gemaakt, denkt Jackson dat Google een betere keuze was geweest om persoonlijke webdiensten aan te bieden, zoals het leveren van relevante advertenties.

Want persoonlijke webdiensten zijn van essentieel belang als het aankomt op mobiliteit, zo stelt Jackson. "Dit zijn de bekwaamheden van Google, dus het kan zo zijn dat de klanten van Verizon uiteindelijk opgescheept zitten met een inferieure ervaring ten opzichte van wat Google had kunnen bieden."