2min

Tags in dit artikel

Instant photography, de mogelijkheid om foto’s te maken die gelijk door het toestel afgedrukt worden, was iets dat vroeger redelijk normaal was. Genoeg camera’s uit die tijd drukten de foto’s gelijk af. De nieuwe camera van Polaroid brengt ons weer terug naar deze tijd. Ook deze camera biedt de mogelijkheid om de foto’s gelijk af te drukken.

De nieuwe Polaroid PoGo Instant Digital Camera is de eerste mobiele digitale camera met een printer als extra functie die beschikbaar is in de Verenigde Staten en Europa, zo vertelt Polaroid. Voor het geld dat de consument uitgeeft aan de camera krijgt het een digitale camera met volledige functionaliteit en tevens een printer die foto’s met een formaat van 5 cm bij 7,5 cm afdrukt, die tevens inktloos zijn.

De gebruiker kan de door de foto’s bladeren op de camera en de foto’s kiezen die hij of zij wil printen. Tevens bestaat de mogelijkheid om meerdere afdrukken van een foto te maken. Foto’s bewerken en verkleinen behoort ook tot de opties, om de foto vervolgens binnen een minuut direct vanuit de camera te laten printen. Met of zonder allerlei grappige kaders.
De geprinte foto’s worden geprint op Zink Photo Paper van Zink Imaging. Dit papier behoeft geen inkt maar beschikt over geïntegreerde kristallen die door hitte geactiveerd en gekleurd kunnen worden. Na het afdrukken is de foto dan ook gelijk droog.

De nieuwe camera van Polaroid beschikt over een drie inch kleurenscherm en heeft een afmeting van 12 cm bij 7,5 cm en een gewicht van ongeveer 283 gram. De camera zal te koop zijn vanaf maart.