3min

Tags in dit artikel

, , ,

Welkom bij de Gadget Roundup van deze week, die rond deze periode traditiegetrouw rond de CES in Las Vegas draait. Deze week bespreken we eerst een gadget waar we toch een (drie)dubbel gevoel bij hebben, we gaan verder met de frisdrankautomaat van de toekomst en sluiten af met de vernieuwde versie van de Looj, het robotje dat je dakgoot voor je schoonmaakt. Veel leesplezier en tot volgende week!

De drie factoren

Kijk, je hebt van die gadgets waarvan je denkt: hé, das nuttig. Je hebt dan ook weer van die gadgets waarvan je denkt: nutteloos. Dan heb je nog van die gadgets waarvan je denkt dat je nooit iets belachelijkers zult zien. En dan heb je van die gadgets waar het hoogstwaarschijnlijk een combinatie van de drie is, maar je het nu even niet meer weet. En dat is net wat geldt voor deze telefoonhouder, de Cell-Mate. De foto’s onder dit stukje tekst maken eigenlijk de werking van de gadget volledig duidelijk: je zet de Cell-Mate op je hoofd, steekt je telefoon ertussen en klaar is kees. Handig, want zo kan je toch handenvrij bellen zonder daarvoor extra apparatuur in de vorm van headsetjes aan te kopen. Niet handig, want hoe in godsnaam neem je die telefoon dan op? Of moet je hem eerst opnemen en dan onder het bellen door in de gadget schuiven? En ja, ook de term belachelijk komt hier om het hoekje kijken, want dit ziet er gewoon niet uit. Wie zou in godsnaam zo over straat of op het werk willen rondlopen. Ik in ieder geval niet. Wie toch geïnteresseerd zou zijn, kan hier een kijkje nemen.

uVending, uLike?

Gedaan met de iRage, dankzij Coca-Cola en Samsung wordt ‘u’ hét voorvoegsel van 2009. De twee bedrijven hebben op de CES namelijk de frisdrankautomaat van de toekomst voorgesteld, de uVending. Het vandalismegevoelige apparaat is voorzien van een gigantisch touchscreen, wat de fabrikant toelaat om meer productinformatie te verschaffen aan de klant samen met duidelijke, high-res afbeeldingen van wat je straks zult opdrinken. Daarnaast bevatten deze apparaten ook software die de voorraad voortdurend bijhoudt en op die manier de eigenaar via WiFi kan verwittigen wanneer een product uitgeput dreigt te raken. Bovendien biedt dergelijke software ook perspectieven voor geavanceerdere betaalmethoden: wat dacht je bijvoorbeeld van een systeem waarbij je gewoon met je account moet inloggen op de machine, waarna je maandelijks een afrekening in de bus krijgt. Zo zul je nooit meer dorst hebben omdat je nét niet genoeg geld bij hebt en bovendien heb je dan ook een veel beter overzicht op wat je allemaal uitgeeft aan fris- en andere drank. uPod, uBook en uToilet here we come!

Looj v2

In deze gadget roundup hadden we het al over de iRobot Looj, een robotje bedoeld om je dakgoot schoon te maken, maar op de CES werd dit jaar de opvolger van de Looj voorgesteld. Hieronder vind je een opname van een productdemonstratie.


Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!