1 min

Tags in dit artikel

,

Samsung en Yahoo! hebben een samenwerkingsverband aangekondigd dat onder andere inhoudt dat Yahoo! zijn widgetengine naar enkele Samsung-tv’s overzet.

Vorig jaar experimenteerde Samsung al met widgets uit eigen keuken waarmee weerinformatie en RSS-feeds op het scherm getoverd konden worden. Deze keer is de elektronicagigant echter van plan om de expertise van Yahoo! te gebruiken voor zijn televisies.

De Yahoo! Widget Engine, die Samsung zal hernoemen naar Internet@TV – Content Service, stellen gebruikers in staat om widgets toe te voegen waarmee toegang verleend wordt tot bijvoorbeeld Flickr, Yahoo! News, Yahoo! Weather en Yahoo! Finance. Tevens zal er ondersteuning komen voor third-partywidgets. Bovendien kunnen ook ontwikkelaars zelf aan de slag met widgets voor Samsung-tv’s dankzij de Widget Development Kit.

Om toegang tot de widgets te krijgen moet een nieuwe Samsung-tv aangeschaft worden. Zodra de tv eenmaal is aangesloten op het internet via een ethernetkabel of USB-modem, kunnen de widgets direct gebruikt worden. De nieuwe televisies zullen later dit jaar beschikbaar komen in 13 landen waaronder Nederland.