1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op dit moment is Samsung bezig met de ontwikkeling van de NC20, een netbook. De verwachtingen waren dat het product tijdens de CES gelanceerd zou worden, maar het is echter niet zover gekomen. Onlangs lekte wel een afbeelding over de handleiding van de NC20 uit op het internet en onder andere Fudzilla wist deze te bemachtigen.

Aangezien de netbook niet tijdens de CES gelanceerd is verwacht men dat de opvolger van de NC10 nu zijn intrede op de markt zal gaan doen met ingang van februari.

Op de afbeelding staan de technische specificaties vermeld van de Samsung NC20. Wat opvalt aan de NC20 is de processor. Waar bij de NC10 nog gebruik werd gemaakt van het Intel Atom-platform is er nu gekozen voor een VIA Nano die actief is op een kloksnelheid van 1,3GHz. Deze processor wordt gecombineerd met een VIA VX800-chipset en op deze chipset is de Chrome9 HC3 als IGP aanwezig. Het geheugen bestaat uit DDR2 SODIMM-modules, maar over een hoeveelheid is niet gesproken. Hetzelfde geldt voor het opslaan van data. Er kan gekozen worden voor een HDD of een SSD, maar ook hier zijn de hoeveelheden niet vermeld.

De volledige afbeelding van de handleiding die gelekt is staat hieronder: