2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Red Hat heeft een nieuwe versie vrijgegeven van Red Hat Enterprise Linux 5. De derde update in deze reeks heeft onder andere een betere virtualisatie-schaalbaarheid, ondersteuning voor Core i7 en OpenJDK.

De nieuwe dingen in de nieuwe Enterprise Linux van Red Hat zorgen voor een betere inzetbaarheid. De virtualisatie verbeteringen zijn er dan ook. Zo is het mogelijk om 32 virtuele CPUs en 80GB geheugen te virtualiseren. De fysieke server is uitgebreid met maximaal 126 CPUs en 1TB main geheugen.

Door middel van de OpenJDK draait Red Hat nu een volledige Java SE 6, die volledig open-source is uitgegeven. De nieuwe versie van Red Hat is ook voorbereid om te draaien op de nieuwe reeks processoren van Intel, Core i7. Red Hat claimt dat het besturingssysteem door middel van deze technieken beter zal draaien.

"Door de samenwerking met Red Hat draait het recent beschikbare Red Hat Enterprise Linux 5.3 besturingssysteem uitstekend op Intel Xeon processor gebaseerde platformen," zegt Doug Fisher, vice president, Intel Software and Services Group, en general manager Systems Software Division. "De combinatie van Red Hat Enterprise Linux 5.3 en Intel’s huidige en toekomstige Intel Xeon processor-based servers maken het voor klanten mogelijk om de meest veeleisende, bedrijfskrititsche workloads te laten draaien op high-performance, rendabele, betrouwbare platformen."

"Door de verbeteringen in Red Hat Enterprise Linux 5.3 heeft Red Hat wederom een rijke set aan mogelijkheden en eigenschappen ontwikkeld", zegt Scott Crenshaw, vice president, Platform Business Unit bij Red Hat. "Hierdoor profiteren klanten van Red Hat’s betrouwbare subscriptiemodel. Doordat bedrijven voor de uitdaging staan om kosten uit IT-begrotingen te snijden, hebben de flexibiliteit, de betrouwbaarheid en het gemak van ons abonnementsmodel meer waarde dan ooit tevoren. Met Red Hat Enterprise Linux 5.3 hebben klanten toegang tot de meest recente open source, inclusief belangrijke virtualisatieschaalbaarheid."