1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia heeft laten weten dat het stopt met het produceren van haar WiMax-tablettelefoon. Dit doet Nokia juist op het moment dat Clearwire eindelijk haar WiMax-netwerk lanceert in twee steden.

De stap om deze telefoon uit de productie te nemen is nogal verbazend. Het is immers de enige telefoon die de Finse producent ontwikkelt die WiMax ondersteunt. Daarnaast is deze telefoon slechts 8 maanden geleden geïntroduceerd. Naast de WiMax-variant is er ook nog een WiFi-variant op de markt. Of deze zal blijven is nog niet bekend.

Een woordvoerster van Nokia, Laurie Armstrong, bevestigde op de website dat het bedrijf stopt met het produceren van de N810 Internet Tablet WiMax Edition. Een reden waarom er gestopt wordt met de productie is echter niet gegeven. Wel werd er door haar vermeld dat Nokia nog altijd geïnteresseerd is in WiMax en dat op het moment dat WiMax-netwerken veel meer beschikbaar zijn, "er vraag is naar vernieuwde producten met betere performance."

Nokia laat dus weten dat zij WiMax nog niet definitief vaarwel zegt. Of en wanneer er een nieuw product op de markt komt, blijft echter onduidelijk.