1 min

Tags in dit artikel

,

Jim Balsillie, directeur van Blackberry, was zich geheel bewust van de bugs die de BlackBerry Storm bevatte toen deze in november vorig jaar in de winkels verscheen. Volgens hem horen bugs bij een release van een dergelijk toestel.

Het toestel werd in november 2008 met veel aandacht geïntroduceerd. Na een paar dagen waren er echter zoveel klachten dat dit resulteerde in veel kritiek op het toestel. De voornaamste bugs waren problemen met het aanraakscherm, de spraakherkenning en de ingebouwde camera. Volgens Balsillie waren deze bugs niet te voorkomen aangezien deze dingen volgens hem gebeuren bij een release van een dergelijke complexe telefoon.

Balsillie geeft toe dat deze bugs al voor de release bekend waren bij het bedrijf. Het bedrijf vond het echter belangrijker om de smartphone nog vóór de kerst in de winkels te hebben liggen. De bugs werden dus voor lief genomen. In december bracht het bedrijf pas een patch uit die de meeste bugs moest oplossen.

Een klacht die nog steeds niet is opgelost is het gebruik van het toetsenbord via het aanraakscherm. Het is namelijk nog niet mogelijk om een volledig toetsenbord weer te geven op het scherm, nu wordt daarvoor nog dezelfde indeling als bij een normale telefoon gebruikt. In de toekomst wordt dit volgens het bedrijf wel mogelijk.