1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na het Trojaanse paard in de illegale versie van iWork ’09 heeft beveiligingsbedrijf Intego nu ook een Trojan ontdekt in de Photoshop CS4-versie voor Mac OS X.

De malware bevindt zich ditmaal in de meegeleverde crack van de illegale versie van Adobe Photoshop CS4 die verspreid wordt via BitTorrent. Bij iWork ’09 was juist het installatieprogramma geïnfecteerd.

Eenmaal geïnfecteerd opent het Trojaanse paard een backdoor en maakt het verbinding met twee IP-adressen. Daarna kan de aanvaller nieuwe malware installeren of controle over de pc nemen. Op dit moment worden met geïnfecteerde machines DDoS-aanvallen uitgevoerd. Om gebruikers niet achterdochtig te maken, crackt het programma wel de kopieerbeveiliging van Adobe Photoshop CS4.

"Ondanks waarschuwingen op torrenttrackers, blijven mensen deze geïnfecteerde torrents downloaden. De iWorks 09-torrent waarvoor we op 22 januari waarschuwden, is sinds onze waarschuwing door tenminste 1000 mensen gedownload. Daarom beschouwen we deze Trojan als een ernstig risico," aldus Intego. Op deze pagina kunnen verwijderingsinstructies van de malware gevonden worden.