2min

Tags in dit artikel

,

Eind vorig jaar deden er nog geruchten de ronde dat Electronic Arts de Need for Speed-serie stop wilde zetten, omdat de verkoopcijfers van de laatste delen tegengevallen zou zijn, maar aan die geruchten heeft EA vandaag een einde gemaakt door drie nieuwe titels in de serie aan te kondigen.

Need for Speed SHIFT

SHIFT moet de eerste echte racesim in de Need for Speed-serie worden en staat op de planning voor de herfst van 2009. De game wordt voor Electronic Arts ontwikkeld door Slightly Mad Studios, waar ontwikkelaars zitten die eerder aan GT Legends en GTR 2 werkten. Volgens Electronic Arts zullen er verder een zeer realistische cockpitview en schademodel in de game zitten. Need for Speed SHIFT komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, pc en PSP.

Need for Speed NITRO

De tweede titel is Need for Speed NITRO, waarbij gezegd moet worden dat NITRO voorlopig de werktitel van deze game is. Deze game komt uit voor de Wii en DS en moet zowel gevorderde als beginnende racers aanspreken. Spelers vullen een boostmeter naar gelang ze driftend door de bochten gaan en weten te slipstreamen achter hun tegenstanders. Ook de politie maakt weer zijn opwachting in deze game en spelers kunnen hun voertuigen geheel naar eigen smaak aanpassen. Ook NITRO moet in de herfst van 2009 gelanceerd worden.

Need for Speed World Online

Zoals de titel al doet vermoeden speelt Need for Speed World Online zich online af. Volgens Electronic Arts biedt de game de grootste open wereld die ooit in een Need for Speed-game gezeten heeft. Opmerkelijk is dat deze online game gratis wordt en dat spelers hun profiel en wagen volledig naar eigen smaak kunnen inrichten. In de zomer van 2009 kunnen Aziaten aan de slag met de game, Amerikanen kunnen eind 2009 gaan racen. Wanneer Europeanen online kunnen gaan met deze game is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de game alleen voor pc-gamers beschikbaar zal komen.