1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de Amerikaanse staat New York is een jong hert aangereden door een camerawagen van Google. In eerste instantie stonden de beelden hiervan gewoon op het net, deze zijn later echter verwijderd.

De camerawagen reed in een gebied waar veelvuldig aanrijdingen met herten voor komen. Zo gebeurde dit dus ook de bestuurder van de camerawagen op het moment dat hij foto’s aan het maken was voor de dienst Street View. Deze dienst maakt foto’s van de weg om deze vervolgens op Google Maps te kunnen zien.

Nadat deze foto’s gemaakt waren, zijn deze ook gewoon in Street View ingevoerd waardoor iedereen deze zomaar kon zien. Niet heel veel later verschenen op verschillende websites berichten dat deze foto opgedoken was. Op de eerste foto is te zien dat het hert vlak voor de auto is, op de volgende foto is echter te zien dat het hert op de straat ligt.

Op dit moment zijn de foto’s zelf verwijderd en heeft Google een verklaring afgegeven. Google verklaarde namelijk dat de bestuurder van de auto gelijk na de aanrijding gestopt is en de autoriteiten gewaarschuwd heeft. De zoekgigant vervolgde dat het dier de aanrijding overleefd heeft en vervolgens weggerend was voordat de politie arriveerde.