1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Rond het midden van december werd bekend dat XFX een partner zou gaan worden van ATI. Inmiddels is dit gerealiseerd en vandaag dook er meer informatie op over de Radeon HD 4870 X2 van XFX.

Op de site van de Duitse variant van Alternate staat informatie over deze grafische kaart van XFX. Op de site van XFX is deze informatie inmiddels ook te vinden. Uit deze informatie blijkt dat de grafische kaart de reference koeling aan boord heeft. Niet wonderbaarlijk, aangezien er weinig Radeon HD 4870 X2’s zijn die non-reference koeling aan boord hebben.

Volgens Alternate zou de core van de Radeon HD 4870 X2 van XFX op een kloksnelheid draaien van 750MHz. Het geheugen dat op de grafische kaart aanwezig is betreft GDDR5-geheugen. De totale hoeveelheid geheugen bedraagt 2GB en het geheel werkt op een kloksnelheid van 3600MHz. Er zijn twee memory interfaces aanwezig die beiden 256-bit zijn. Het totale aantal stream processors bedraagt 1600.

De grafische kaart is op deze pagina te vinden. De kaart is op het moment van schrijven echter nog niet verkrijgbaar. Men verwacht dat de grafische kaart in februari voor de consument verkrijgbaar zal zijn. De prijs van de Radeon HD 4870 X2 bedraagt 479 euro op de eerdergenoemde website.