2min

Tags in dit artikel

, ,

Binnenkort, vanaf morgen op precies te zijn, start de verkoop van het nieuwe .TEL-domein, dit toplevel-domein pakt de dingen net even wat anders aan en wordt anders onderhouden dan de klassieke DNS-domeinen, zoals .NL en .COM, die overigens ook toplevel zijn.

Het .TEL-domein staat gebruikers toe om de informatie direct bij het domein zelf op te slaan en te beheren, er hoeft niet eerst een hele website gehost te worden. Het .TEL-domein kan op een uniforme manier diverse informatie aanroepen, zoals adres-, telefoon-, Skype- of MSN-gegevens. De verwachting is dat het domein zeer populair gaat worden in de toekomst, op dit moment wordt er echter geen stormloop verwacht.

Realtime Register uit Zwolle is het enige Nederlandse bedrijf dat door de .TEL Registry geaccrediteerd is om .TEL domeinen te mogen registreren. Directeur Peter Langenkamp van Realtime Register B.V.: "Het zal even wennen zijn dat we aan deze domeinnaam geen website kunnen koppelen. Aan de andere kant krijgen gebruikers gratis een profiel pagina, waarop alle contactinformatie wordt weergegeven en kan worden beheerd. Dit geeft bedrijven en particulieren dus zeer eenvoudig de kans om op internet vindbaar te worden met de contactgegevens die ze willen delen, eigenlijk een visitekaartje online. In de toekomst wordt het wellicht mogelijk om simpelweg met een .TEL domeinnaam te kunnen bellen of skypen, wat het natuurlijk leuker, makkelijker en persoonlijker maakt dan een 10-cijferig telefoonnummer. Kortom een spannende ontwikkeling die nieuwe mogelijkheden gaat bieden."

Vanaf morgen tot 23 maart is de Landrush, dit wil zeggen dat men het domein voor drie jaar vast moet leggen tegen verhoogde prijzen. De landrush start morgen op 15:00 uur. Vanaf 24 maart is het .TEL domein per jaar te registreren, tegen een prijs die een fractie hoger ligt dan bijvoorbeeld een .COM domein.