2min

Tags in dit artikel

,

Cooler Master heeft onlangs een nieuwe koeler aangekondigd die gericht is op processoren. De koeler is in staat om processoren met een TDP van 200W te koelen.

Deze nieuwe koeler van Cooler Master wordt de grote broer van de Cooler Master V8. Deze koeler werd een tijdje terug al door Techzine onder de loep genomen en deze review is hier te vinden.

De Cooler Master V10 slaat echter een geheel andere weg in. Zo is het formaat van de koeler toegenomen en er is tevens een apart gedeelte aanwezig dat speciaal gebruikt wordt om het geheugen te koelen. De koeler bestaat uit drie gescheiden heatsinks. Twee van deze heatsinks zijn verticaal geplaatst en hiertussen bevindt zich een fan die de heatsinks van hun warmte ontdoet. In deze fan zit een rode LED verwerkt. De laatste heatsink is horizontaal geplaatst en staat in een hoek van 90 graden ten opzichte van één van de verticale heatsinks. De drie heatsinks worden aan het platform van de koeler verbonden door middel van tien heatpipes. De koeler is tevens voorzien van een TEC (Peltier) van 70W. Dit houdt in dat tussen twee verschillende metalen warmte van een koude plek naar een warme plek kan worden getransporteerd. Volgens Cooler Master wordt deze TEC alleen actief wanneer de temperaturen van de processor extremer beginnen te worden.

De koeler bestaat uit verschillende soorten materialen. Het platform van de Cooler Master V10 bestaat uit koper en de vinnen in de heatsinks zijn van aluminium gemaakt. De aanwezige fan is actief op een rotatiesnelheid die varieert tussen de 800 en 2400 rotaties per minuut. Op een snelheid van 2400 rotaties per minuut is de koeler in staat om een airflow te behalen van 90 CFM. De maximale geluidsproductie bij deze snelheid is door Cooler Master niet gemeld. Wel heeft men de minimale geluidsproductie aangegeven. Op een snelheid van 800 rotaties per minuut zou de fan namelijk zo’n 17 dBA produceren.

De koeler is qua formaat aardig groot wanneer deze vergeleken wordt met de koelers die standaard door fabrikanten van processoren meegeleverd worden. Zo is de koeler 23,65 cm lang, 12,96 cm breed en 16,13 cm hoog. Door deze afmetingen en het gebruikte materiaal weegt de koeler 1200 gram.

Over een officiële adviesprijs is door Cooler Master nog niets vrijgegeven op de website en hetzelfde geldt voor de lanceringsdatum. De ondersteunde sockets zijn hieronder te vinden: