2min

Tags in dit artikel

,

Vodafone heeft als eerste provider in Nederland een eigen ‘app-store’ online gezet. De nieuwe applicatie-website werkt met diverse telefoons en moet ervoor zorgen dat mobiel internet populairder wordt.

De applicatie-manager is zowel via de telefoon als via een gewone browser bruikbaar. Wanneer men de website via zijn of haar telefoon inlaadt herkent de website gelijk om welke telefoon het gaat. De applicaties zijn dan gelijk te downloaden. Wanneer de website in een gewone browser wordt ingeladen moet men eerst het GSM-merk en -typenummer opgeven, waarna men de beschikbare applicaties kan zien. Via een SMS-functie kan er een hyperlink naar de gekozen applicaties naar de telefoon verzonden worden.

Op dit moment is de database nog niet enorm, maar de bedoeling is dat dit steeds verder groeit: Vodafone TV, Vodafone Music, Live Messenger, Google Maps, YouTube, Vodafone Travelkit, ZYB adresboek, iLocal, NOS, Uitzending gemist, Pathé, Tunin.FM en de eveneens vandaag gelanceerde Telegraaf applicatie.

Harry Odenhoven, Directeur Online Service Unit bij Vodafone Nederland: "Steeds meer mobiele internetgebruikers zijn op zoek naar relevante informatie die overal mobiel toegankelijk is. De huidige wildgroei aan mobiele besturingssystemen en browsers bemoeilijkt dit. Om het klanten makkelijker te maken relevante informatie te verkrijgen, zijn er allerlei applicaties beschikbaar. Wij maken deze applicaties nu voor iedereen inzichtelijk en gratis beschikbaar. Zo bieden wij aan een breed publiek een optimale mobiel internetervaring, zonder dat het nodig is hiervoor een nieuw toestel aan te schaffen."

De applicatie manager is te vinden op de Vodafone-website en op het Vodafone-portaal, Vodafone’s mobiele startpagina. Op deze mobiele startpagina kan men allerhande tips vinden over het gebruik van internet op de mobiele telefoon.