2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung, één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld, is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe mobiele telefoon. De mobiele telefoon in kwestie betreft de Samsung Acme i8910.

Van deze telefoon verschenen onlangs foto’s op het internet en daardoor is de telefoon in opspraak gekomen. Volgens bronnen gaat de telefoon draaien op het besturingssysteem Symbian S60 5th Edition.

Samsung heeft gekozen om een AMOLED-touchscreen te gebruiken voor de bediening van de Samsung Acme i8910. Het maken van foto’s op het toestel wordt gedaan door een acht megapixel camera. De telefoon biedt ondersteuning voor DLNA (Digital Living Network Alliance) en daarmee is het mogelijk om het toestel te laten communiceren met andere apparaten die ook over ondersteuning voor DLNA beschikken. Een voorbeeld van zo’n apparaat is bijvoorbeeld een Home Theater System.

Verder is tevens duidelijk geworden dat de telefoon in staat is om video’s af te spelen die van het formaat DivX zijn. Draadloos internetten met de Samsung Acme i8910 is mogelijk dankzij het feit dat er een functionaliteit voor WiFi in het toestel is gebouwd. De telefoon zal wellicht over acht of zestien GB intern geheugen gaan beschikken. GPS behoort ook tot de functionaliteiten van het toestel Tenslotte is er een HDMI-aansluiting en een 3,5mm koptelefoon aansluiting aanwezig op het product van Samsung.

Het is nog niet duidelijk in welke prijsklasse het toestel zal gaan komen. Hetzelfde geldt voor de lanceringsdatum. Volgens bronnen zou Samsung de Samsung Acme i8910 voor het eerst aan belangstellenden gaan tonen op het Mobile World Congress. Het Mobile World Congress vindt plaats in Barcelona en dit evenement duurt van zestien februari tot en met negentien februari.