1 min

Tags in dit artikel

,

LG heeft gisteren laten weten dat het op het Mobile World Congress 2009 een nieuwe telefoon gaat aankondigen. De nieuwe telefoon gaat LG Arena heten en krijgt het typenummer ‘LG-KM900’ mee.

De nieuwe LG Arena wordt voorzien van de 3D S-Class User Interface, die ervoor zorgt dat men door middel van een kubus-effect kan wisselen over vier verschillende home-screens. Iets dat op zijn beurt weer wat weg heeft van een Compiz-functie, beschikbaar op Linux-distributies. Door middel van de vier home-screens kan de gebruiker kiezen wat hij wil gaan doen, zo kan de gebruiker ervoor kiezen om een multimedia- en muziek-portal te maken en een ander portal volledig te richten op bijvoorbeeld foto’s.

"Door middel van de nieuwe interface zullen gebruikers een geheel ander concept ervaren, iets dat nog nooit op een mobiele telefoon heeft plaatsgevonden," aldus Skott Ahn, president van de telefoon-divisie op LG. De telefoon richt zich voornamelijk op multimedia-functies, zo is er video-ondersteuning voor Dolby en DivX. Verder is de telefoon voorzien van AGPS, Wi-Fi en HSDPA internet. Meer informatie over het toestel komt op tijdens de Mobile World Congress 2009 beschikbaar.