Mike Connor, een van de hoofdontwikkelaars van Mozilla Firefox, ziet niets in de bundeling van andere browsers met Windows. Iets wat de Europese Commissie juist overweegt.

Deze uitspraak deed hij in het magazine PC Pro. Het is onduidelijk in hoeverre de Mozilla Foundation zijn mening deelt, op dit moment is de discussie daarover nog gaande in de Firefox-gemeenschap.

De Europese Commissie is mogelijk van plan om Microsoft te verplichten browsers van andere fabrikanten mee te leveren met Windows. In gesprekken met Opera blijkt al dat de EC bereid is zijn bezwaren te laten vallen als Microsoft ook andere browsers meelevert.

Mozilla-ontwikkelaar Mike Connor vindt dat echter maar niets. "Het zou raar zijn gebruikers bij het installeren van Windows een keus te laten maken", aldus Connor verwijzend naar het marktaandeel van twintig procent van Mozilla Firefox. "Daar is uit gebruiksoogpunt geen goede reden voor."

Reden dat de EC de monopoliepositie van Internet Explorer onderzoekt, is een klacht van browsermaker Opera die vindt dat de huidige levering van IE in Windows oneerlijke concurrentie betekent. Echter is Connor het ook daar niet mee eens: "Dat is aantoonbaar onjuist. Als mensen zich ervan bewust worden dat er een alternatief is, kom je niet in een monopoliesituatie terecht. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je product merkbaar beter is."