2min

Tags in dit artikel

,

HTC heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe telefoon aangekondigd. Het gaat om de HTC Magic en dit toestel van HTC heeft het besturingssysteem van Google en de Open Handset Alliance aan boord, Android.

De HTC Magic wijkt op het gebied van besturing behoorlijk af van de HTC G1. Bij de HTC Magic is er namelijk geen fysiek QWERTY-toetsenbord aanwezig, want het besturen van de telefoon doet de gebruiker door middel van een touchscreen. Het touchscreen dat aanwezig is op de HTC Magic heeft een grootte van 3,2 inch. De standaard voor de weergave modus betreft Half-size VGA en dat houdt in dat het scherm in staat is om maximaal 480 pixels bij 320 pixels weer te geven op het scherm bij een aspect ratio van 3:2.

De HTC Magic heeft verschillende hedendaagse features aan boord. GPS, WiFi, HSDPA, Bluetooth en de trackball die bekend is van de HTC G1 behoren tot de mogelijkheden op de HTC Magic. De camera die aan boord zit van het product van HTC is in staat om foto’s te maken in 3,2 megapixel. De camera beschikt echter volgens bronnen niet over een mogelijkheid om te flitsen.

Wanneer er naar de technische details gekeken wordt, dan wordt duidelijk dat de HTC Magic een Qualcomm MSM7201a-processor aan boord heeft. Deze processor is actief op een kloksnelheid van 528MHz. De totale hoeveelheid RAM op de HTC Magic bedraagt 192 MB en de totale hoeveelheid ROM bedraagt 512 MB.

Het toestel van HTC zal exclusief verkrijgbaar zijn bij Vodafone. De lancering van de toestellen zal wellicht plaats gaan vinden in april. Het toestel is niet voor alle landen beschikbaar, want het toestel zal eerst zijn intrede gaan doen op de markten in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Andere landen zullen daarna bediend gaan worden.