2min

Tags in dit artikel

,

LG ontbreekt niet op het Mobile World Congress in Barcelona, want het bedrijf heeft daar onlangs een nieuwe telefoon geïntroduceerd. De telefoon in kwestie is de LG KT770 en het betreft hier een slider-phone. De KT770 is overigens een quad-band toestel.

De KT770 van LG draait op de derde editie van het besturingssysteem Symbian S60. Het aanwezige scherm meet 2,8 inch groot en biedt de mogelijkheid om op een resolutie te werken van 240 pixels bij 400 pixels. Het toestel besturen gaat hoofdzakelijk door middel van een 9-way joystick. De totale hoeveelheid intern geheugen bedraagt 1 GB, maar de hoeveelheid geheugen kan vergroot worden door het toevoegen van een MicroSD-kaart aan de KT770.

Het toestel van LG herbergt verschillende functies. Zo biedt het product ondersteuning voor HSDPA en is het dankzij de WiFi-functionaliteit tevens mogelijk om draadloos het internet op te gaan. A-GPS, Bluetooth en een vijf megapixel camera zijn ook terug te vinden op het toestel. De camera heeft functies voor gezichtsherkenning, smile shot en panorama shot aan boord.

De telefoon wordt standaard met een aantal applicaties geleverd. Dit zijn de volgende applicaties: Fring, Quick Office, Locr en Facebook. Er is tevens navigatiesoftware aanwezig op de telefoon, namelijk Navigon. Deze is echter niet voor onbeperkte tijd te gebruiken. Navigon wordt namelijk geleverd met een trial van vijftien dagen.

Over de prijs en de verkrijgbaarheid van het toestel is op het moment van schrijven nog niets bekend.