2min

Tags in dit artikel

, ,

Vertu komt binnenkort met een nieuwe mobiele telefoon op de markt die uit de Constellation-productlijn zal gaan komen. De telefoon in kwestie wordt de Pure genoemd en wat opvalt aan dit product is het materiaal waaruit de telefoon vervaardigd is.

De telefoon is grotendeels opgebouwd uit drie verschillende materialen. Staal, leer en keramiek vormen de telefoon voor een groot gedeelte. Het laatstgenoemde materiaal zit met name verwerkt in de toetsen. Er gaan verhalen de ronde dat de designers van Vertu er twee jaar over hebben gedaan om dit keramiek tot in de puntjes uit te werken op het gebied van kleur en kwaliteit.

De Pure zal in vier verschillende kleuren op de markt worden gebracht. Zo zal er een Pure White, een Pure Black, een Pure Silver en een Pure Chocolate te koop zijn. De telefoon wordt echter in een beperkte oplage gemaakt. Van iedere kleur worden er 2500 toestellen gemaakt.

De technische specificaties van de telefoon zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, maar men verwacht dat features van de oudere Vertu-telefoons grotendeels worden overgenomen. Dit houdt in dat de Pure een quad-band toestel zal zijn en dat er features zoals Bluetooth en MMS aanwezig zijn.

De Pure Black en de Pure White zullen vanaf één maart in de verkoop gaan en de Pure Silver en de Pure Chocolate zullen later verschijnen. Men verwacht dat deze twee laatstgenoemden rond september verschijnen. De vier toestellen zullen voor een bedrag van ongeveer 6800 euro van eigenaar wisselen.