2min

Tags in dit artikel

,

Lian Li, het bedrijf dat met name bekend is van zijn behuizingen, heeft onlangs een nieuwe behuizing gelanceerd die gericht is op computers die als HTPC dienen. De nieuwe behuizing gaat met de productnaam PC-V351 door het leven.

In de PC-V351 kunnen moederborden gehuisvest worden die voldoen aan de afmetingen van de micro-ATX standaard. Er kan echter wel gewoon een ATX-voeding geplaatst worden volgens bronnen. De behuizing is voor het grootste gedeelte gemaakt uit aluminium en is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. De consument kan kiezen uit de kleuren rood, zilver en zwart.

De PC-V351 heeft afmetingen van 279 mm bij 262 mm bij 383 mm. Het gaat hier respectievelijk om de breedte, de hoogte en de diepte van het product. Dankzij het gebruikte materiaal en deze afmetingen komt het totale gewicht van de kast zonder andere producten te liggen op zo’n 3,63 kg.

In de behuizing van Lian Li zijn twee 5,25 inch bays terug te vinden. Deze zijn niet aan de voorkant van de behuizing geplaatst, maar deze bevinden zich aan de zijkant. De PC-V351 wordt ook geleverd met een uitneembare "motherboard tray", een kit om de vibraties van de harde schijf tegen te gaan en aansluitingen voor Firewire, USB en audio.

De PC-V351 wordt gekoeld door verschillende fans. Er zijn twee fans aanwezig in de voorkant van de behuizing die zorgen voor de intake. Het gaat hier om fans met een grootte van 120mm en die actief zijn op een rotatiesnelheid van 1000 rotaties per minuut. Deze worden geleverd met materiaal dat de vibraties tegen moet gaan. Voor de outtake is er gekozen voor een fan met een grootte van 80mm. Deze fan draait echter wel op een andere rotatiesnelheid, want deze maakt per minuut 1200 rotaties.

Volgens het persbericht van Lian Li moet de kast op dit moment verkrijgbaar zijn voor de consument en de officiele adviesprijs bedraagt zo’n 120 dollar. Dit bedrag van 120 dollar is exclusief BTW.