2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens een Russische publicatie heeft Microsoft de uiteindelijke versie van Internet Explorer 8 op 21 februari afgemaakt.

Het zou gaan om buildnummer 8.0.6001.18691 die is goedgekeurd door de interne staf van Microsoft en de RTM-status heeft gekregen. Microsoft zou nu bezig zijn met de voorbereidingen om IE8 op TechNet en de Microsoft Connect-site te verspreiden.

TechARP, een betrouwbare voorspeller van de lanceerdata van Microsoft-producten, liet eerder weten dat Internet Explorer 8 mogelijk pas in maart het label release to manufacturing zou bereiken. Vorige maand bracht de softwaregigant overigens de eerste releasecandidate van Internet Explorer 8 uit.

Volgens Microsoft zou Internet Explorer 8 sneller en stabieler moeten zijn en zou het zich beter aan de webstandaarden moeten houden. Om websites voor te bereiden op deze nieuwe ‘standaardmode’ heeft het websites getest. In totaal ontdekte de fabrikant 2400 sites die er anders in IE8 dan in IE7 uitzagen. Deze 2400 sites werden op een speciale lijst geplaatst.

Sites die op deze lijst staan, worden mogelijk automatisch met de IE7-engine opgebouwd. Dit tot grote onvrede van sommige webontwikkelaars. De problemen zijn vaak namelijk maar kleine grafische afwijkingen, en wordt een site met de IE7-engine opgebouwd dan profiteert de gebruiker niet van sommige voordelen van IE8, zoals snellere rendering en nieuwe webfuncties.

Ook is het niet bekend hoelang het duurt voordat een site van de lijst af kan worden gehaald. Bovendien is Microsoft van plan de compatibility list via niet-kritieke Windows-updates bij te werken, wat ertoe kan leiden dat veel gebruikers de update niet krijgen.

Internet Explorer 8 zal beschikbaar zijn voor computers met Windows Vista, Windows XP SP2 en SP3, Windows Server 2003 SP2 en Windows Server 2008.


[center]De mogelijke finalbuild van Interent Explorer 8[/center]