1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is onlangs meer informatie vrijgekomen over de mobiele variant van de GeForce GTX 260. De mobiele variant van deze kaart lijkt qua naam sterk op het desktop-model. Achter de 260 staat alleen een M die voor Mobile staat.

Zowel de GeForce GTX 260M als de GeForce GTX 280M hebben de G92b-core aan boord die gebaseerd is op een procedé van 55nm. Deze G92b-core verschilt sterk van de GT200-core. Zowel op het gebied van prestaties als de productie van warmte en het verbruik van energie. Wellicht heeft NVIDIA ervoor gekozen om voor de G92b-core te kiezen, omdat deze kleiner is en minder warm wordt dan de GT200-core.
Kort samengevat houdt het dus in dat NVIDIA wel de namen blijft voeren die voor de modellen staan die de GT200-core gebruiken, maar dat het bedrijf een compleet andere core gebruikt voor deze mobiele varianten van de grafische kaarten.

De core van de GeForce GTX 260M werkt op een kloksnelheid van 550MHz en de shaders op de grafische kaart zijn actief op een snelheid van 1375MHz. Het GDDR3-geheugen dat aanwezig is op de GeForce GTX 260M heeft een grootte van 1 GB en communiceert door middel van een 256-bit geheugenbus met de rest van de grafische kaart. Tot slot biedt de grafische kaart ondersteuning voor CUDA, SLI, PhysX en Hybrid SLI.