1 min

Tags in dit artikel

, ,

The Linux Foundation, de onafhankelijke organisatie ter bevordering van het Linux-besturingssysteem, zal een trainingsprogramma voor nieuwe ontwikkelaars starten. De organisatie zal starten met het programma tijdens de jaarlijkse Collaboration Summit van 8 tot en met 10 april.

Volgens The Linux Foundation is er een groeiende vraag naar ontwikkelaars nu steeds meer ontwikkelaars in niet-Linux sectoren ontslagen worden vanwege de kredietkrisis. Volgens freelance marktplaats Odesk neemt het aantal Linux-gerelateerde banen enorm toe, ze zagen een groei van 1400% sinds 2006. De organisatie wil deze groei nu bijstaan middels hun nieuwe trainingsprogramma.

Het trainingsprogramma zal veel cursussen omvatten die worden gegeven door echte ontwikkelaars uit de Linux-community. De cursussen moeten de student een brede, fundamentele kennis geven alsmede de benodigde netwerken die nodig zijn voor hun carrière.

Het trainingsprogramma omvat de volgende cursussen:

  • Essentiële Linux apparaatdriver ontwikkelvaardigheden.
  • Linux applicatieontwikkeling.
  • Kernel debugging en performance.

The Linux Foundation denkt dat het de ideale gastheer is voor een trainingsprogramma voor Linux-ontwikkelaars: "We geloven dat The Linux Foundation een merk-neutraal platform is waar studenten kunnen leren van de meeste invloedrijkste personen in de Linux-community om zo hun carrière in de goede richting te sturen", aldus Jim Zemlin, executive director van The Linux Foundation.

Nieuwe studenten die zich voor het eerste trainingsprogramma inschrijven zullen gratis een deelnemerspas krijgen voor de Collaboration Summit 2009. Meer informatie is verkrijgbaar op de website van het trainingsprogramma.