2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Point of View, Nederlands enige fabrikant van grafische kaarten, heeft op de CeBIT zijn versie van NVIDIA’s GTS250 geïntroduceerd, alsmede een nieuwe netbook.

Zoals de meesten wel bekend zal zijn is NVIDIA’s GTS250 eigenlijk een rebrand van de 9800GT. Net als zijn voorganger is ook de GTS250 verkrijgbaar in een 512MB GDDR3- en 1GB GDDR3-versie, enige verschil is dat de 1GB-versie van Point of View een geheugenklok heeft van 2200MHz in afwijking van de 1800MHz van de 9800GT. De kloksnelheid van de core ligt bij beide versies op 600MHz. Verder biedt de kaart DVI, HDMI en VGA. De kaarten zouden per direct verkrijgbaar moeten zijn, tegen een adviesprijs die vergelijkbaar is met die van de 9800GT.


Opmerkelijker nieuws is dat Point of View ook in de netbookmarkt stapt. Het bedrijf produceert de laptops zelf en heeft een eigen mal gemaakt voor de behuizing, de assemblage vindt plaats in Eindhoven. Aan boord van de Mobii, zoals het apparaat heet, vinden we een Intel Atom-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz en Intels eigen GMA950-chipset. Maar zoals het een NVIDIA-partner betaamt zal Point of View de netbooks vanaf de zomer ook gaan leveren met een ION-chipset van NVIDIA.


Andere specificaties van de 10-inch netbook zijn 1024MB aan DDR2-geheugen, een 160GB S-ATA harde schijf, Wi-Fi 802.11b/g, drie USB2.0-poorten en een ingebouwde 1,3-megapixelcamera. Het apparaatje is te verkrijgen met een 3-cells of 6-cells batterij. 3G en Bluetooth is optioneel. De Mobii is reeds verkrijgbaar bij een aantal winkels voor een prijs van ongeveer 350 euro.

Point of View is verder aan het onderzoeken of het zinvol is om 12-inch en 14-inch laptops op de markt te gaan brengen, alsmede mini-pc’s. Het bedrijf had een aantal concepten meegenomen, allemaal op basis van een Intel Atom-processors, maar de concepten waren modellen van andere fabrikanten. Point of View is wel bezig met ontwerpen en modellen, maar zal naar eigen zeggen wachten met het betreden van de markt tot NVIDIA’s ION op de markt is.