2min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens ons bezoek aan de CeBIT viel ons oog op de all-in-one van Enlight, genaamd de Viglen. Enlight levert barebones aan OEM’s, waardoor de uiteindelijke apparaten onder een andere merknaam in de winkel komen te liggen.

De Viglen kwam vorig jaar al op de markt, hoewel wij hem nog niet eerder zijn tegengekomen. Op de CeBIT wil Enlight echter laten zien dat ze de serie verder willen uitbouwen, onder andere met felgekleurde versies en een touchscreenmodel.




Zoals gezegd is de Viglen een barebone, maar wel met een ingebouwd scherm. Over smaken valt te twisten, wel is duidelijk dat dit apparaat qua design niet zal gaan wedijveren met bijvoorbeeld de iMac. Volgens Enlight is het apparaat echter zeer geschikt voor bijvoorbeeld scholen. Het scherm is in hoogte in te stellen en naar wens te kantelen, optioneel is het ook mogelijk om het hele apparaat op zijn voet te draaien.

De barebone is verkrijgbaar met een 20-inch of 22-inch scherm en dus ook met een touchscreenmodel. Van dit laatste model kan het scherm niet gekanteld worden, omdat dit onhandig werkt als je het scherm steeds moet aanraken. Door een grote kap aan de achterkant te verwijderen is het mogelijk om hardware in het apparaat te installeren, mits de basis een micro-atx moederbord is. Een voeding is al aanwezig, te weten een 350W-model.



Enlight heeft een hoofdkantoor in Rotterdam, maar wij hebben dit apparaat zoals gezegd nog niet in de winkels gezien. Als je er wel een tegenkomt, zul je er in ieder geval meer voor moeten betalen dan 400 tot 500 dollar, want dat is wat OEM-fabrikanten voor de Viglen moeten neertellen.