1 min

Tags in dit artikel

, ,

CeBIT heeft ruimte voor zowel bekende als minder bekende bedrijven. Zo kwamen wij de stand van Ared tegen, een redelijk onbekend bedrijf uit het continent Azië, dat een mediaplayer aanbiedt.

De qBone mediaplayer van Ared, lijkt veel op die van concurrenten, zeker qua uiterlijk. Er zijn echter wat specificaties die het apparaat zeker de moeite waard maken. Het merk Ared is vrij onbekend, maar komt origineel uit Taiwan en wil zich door zijn ‘intrede’ op CeBIT graag meer gaan richten op de Europese markt.


De qBone heeft ook wat opnamefuncties. Zo is het mogelijk om zowel digitaal- als analoog-signaal op te nemen. Alle opgenomen uitzendingen zijn beschikbaar op de ingebouwde harde schijf. Er is ondersteuning voor zowel PAL als NTSC.

De mediaplayer heeft een HDMI-output en input gaat via tulpstekkertjes. Er is een maximale ondersteuning voor 1080i, wat dus geen Full-HD is. Dat is weer wel een gemis aan dit toestel. De speler heeft ondersteuning voor video, audio en afbeeldingen. Hierbij worden de meest gangbare extensies gewoon ondersteund. De ingebouwde 3,5"-schijf kan maximaal een terabyte groot zijn. Er is een mogelijkheid tot het lezen van geheugenkaartjes en er is een USB2.0-poort aanwezig.