2min

Tags in dit artikel

,

Clevo, een laptopbouwer in hart en nieren, presenteert op de CeBIT laptops die voorzien zijn van zogenaamde MOFA-technologie, dat komt erop neer dat de laptops voorzien zijn van een opvallend en uniek uiterlijk.

De Clevo-laptops zijn voorzien van ‘Movie On Film Art’-technologie (MOFA), wat ‘uniek’ is. MOFA zorgt er namelijk voor dat men een eigen ’tekening’ of afbeelding op de machine kan laten printen. Deze technologie moet niet verward worden met sticker-achtige ideeën, aangezien de MOFa-technologie permanent is.

De Clevo-laptops zijn te koop in vooraf samengestelde systemen, maar kunnen ook aangepast worden. De gebruiker kan er namelijk voor kiezen om meer geheugen erin te laten zetten. Maar het aanpassen gaat verder dan dat, er kan ook gekozen worden voor een andere CPU en dergelijke. Zo kan de laptop van zowel binnen als buiten aangepast worden aan de wensen van de gebruiker.


Clevo heeft twee laptops in zijn assortiment, die gericht zijn op gamers. Dit zijn de M980NU en de D900F. De systemen zijn respectievelijk voorzien van een Core 2 Quad- en een Core 2 Duo-processor. Deze systemen kunnen aangepast worden en worden standaard geleverd met de MOFA-technologie. Er kan optioneel een Blu-ray-drive ingebouwd worden.

Verder heeft Clevo nog netbooks, die eveneens voorzien zijn van de MOFA-technologie. De netbooks zijn echter ook voorzien van ribbels die ervoor zorgen dat het lijkt alsof men een boek vast heeft. Verder is de netbook qua innerlijk gelijk aan de meeste andere netbooks, onder andere met een Atom-processor. De prijs van het apparaat bedraagt 599 tot 799 dollar.

De laptops van Clevo kunnen overigens alleen bij aankoop samengesteld worden, wanneer men achteraf een geheugen wil toevoegen moet hiervoor de laptop geheel open. Dit kan de consument wel zelf doen, maar die moet er dan rekening mee houden dat de garantie, die varieert tussen de één en twee jaar, vervalt. MOFA is overigens uniek bij Clevo en dus niet bij een andere laptopfabrikant te krijgen