2min

Tags in dit artikel

, ,

Logitech heeft op CeBIT zijn eerste hoofdtelefoons geïntroduceerd. De hoofdtelefoons zijn niet ontwikkeld door Logitech, maar door het bedrijf Ultimate Ears, dat recentelijk opgekocht is door Logitech..

Ultimate Ears is een bedrijf dat zich al jarenlang richt op het produceren en ontwikkelen van professionele in-ear-hoofdtelefoons voor de muziekindustrie en voor audiofielen. Nu het bedrijf is overgenomen door Logitech wil Logitech de monitors ook meer op consumenten richten. Voor Logitech is het de eerste stap in de wereld van hoofdtelefoons, het bedrijf heeft ervoor gekozen om het echter niet onder de eigen merknaam uit te brengen.

De Ultimate Ears consumentenmodellen zijn er in vier varianten, een high-end model, een mid-end model, een low-end model en een kindermodel.

De low-end-producten gaan ongeveer dertig tot veertig euro kosten en zijn vooral bedoeld voor alledaags gebruik en zijn geschikt voor consumenten die niet heel hoge eisen stellen. Het kindermodel is een variant op het low-end model en heeft een geluidsbeperking, zodat de kans op gehoorbeschadiging verminderd wordt. Verder zijn er de mid-end-varianten. eveneens voor de consument. Hiervan ligt de prijs ongeveer rond de honderd tot honderdvijftig euro. Deze producten zijn bedoeld voor mensen die bereid zijn meer geld uit te geven aan in-ear-hoofdtelefoon en een hoge geluidskwaliteit willen hebben.



De high-end modellen moeten de beste in-ear-hoofdtelefoons voor consumenten zijn. De naam Triple.FI danken deze hoofdtelefoontjes aan het feit dat er in elke oorplug drie speakertjes zijn geplaatst. Voor al die kwaliteit moet wel flink wat worden betaald, namelijk 260 euro.



Logitech is overigens niet van plan om de merknaam Ultimate Ears langzaam uit te faseren, deze merknaam blijft gewoon bestaan. Nieuwe Logitech-producten zullen eveneens onder de naam Ultimate Ears gelanceerd worden en Ultimate Ears blijft ook gewoon de professionele in-ears ontwikkelen.