1 min

Tags in dit artikel

,

The Linux Foundation, de non-profit organisatie die de ontwikkeling en verspreiding van het Linux-besturingssysteem wil bevorderen, heeft onlangs bekend gemaakt dat het Linux.com heeft overgenomen van voormalige eigenaar SourceForge. The Linux Foundation zal samen met SourceForge werken aan een nieuwe communitysite.

Het Linux.com domein zag in het afgelopen jaar een groei van 21% in het aantal hits. Het domein wordt overgedragen aan The Linux Foundation terwijl SourceForge voor de reclame zal blijven zorgen.

De site zal in de komende tijd veranderen van een pure nieuwssite tot een collaboratieve site voor de community, door de community. De content en discussies op de site moeten door de community aangeleverd worden, net als bij Linux zelf. De site moet een platform worden waar de community, zowel gebruikers als ontwikkelaars, samen kunnen komen. Naast het community-aspect zal Linux.com ook informatie over Linux bevatten voor bedrijven.

Over enkele maanden zal The Linux Foundation een beta-uitgave van de nieuwe site uitbrengen. Vanaf vandaag is de Linux.com-site de thuisbasis voor een IdeaForge, een plaats waar mensen hun meningen en ideeën over de site kwijt kunnen. De oude Linux.com-site, inclusief het forum, is nog steeds beschikbaar via een link op de hoofdsite van Linux.com.