2min

Tags in dit artikel

, ,

In de hal waar bedrijven met zakelijke- en opensourceproducten staan, vonden we een bedrijf dat eigenlijk meer in de zakelijke categorie valt, maar toch interessant is. Het gaat namelijk om JustInMind, die een applicatie op de markt heeft gebracht waarmee andere applicaties gesimuleerd kunnen worden.

Het simuleren van applicaties klinkt vrij nutteloos, maar het biedt wat functies die mogelijk de moeite waard zijn. Ontwikkelaars zijn vaak bezig met projecten voor externe partijen en in dat geval is het vaak lastig om de klant een goed voorbeeld te geven van de voortgang van het project. Previews worden vaak via afbeeldingen gegeven en voor de klant is het daardoor lastig feedback geven.

JustInMind heeft software uitgebracht waarmee deze afbeeldingen dynamischer gemaakt kunnen worden, door bijvoorbeeld menu-items klikbaar te maken, of dropdownlists echt te laten werken. Op die manier ziet de klant de website of de applicatie alvast werkend, zonder dat deze daadwerkelijk geschreven is. De ontwikkelaar maakt in de Visual Prototyper, zoals de software heet, een ‘simulatie of preview’ aan van de website door te slepen, hier komt geen code aan te pas. Daarna kan deze naar de klant verzonden worden voor feedback.


Dit is waar het tweede programma van JustInMind om de hoek komt, de Factory Server. Op deze webapplicatie kun je als ontwikkelaar het Visual Prototyper-project uploaden naar de applicatie. Daarna kan deze gedeeld worden met de klant. Op deze preview kan in de webapplicatie zelf gereageerd worden. Men klikt aan waarop gereageerd moet worden en voegt de reactie toe. De ontwikkelaar kan op zijn beurt alle reacties zien en indien nodig antwoord geven, of de opmerking verwerken.

De kosten van JustInMind zijn overigens niet mals, het pakket is beschikbaar voor 690 dollar per licentie. Redelijk prijzig dus, wat de software bij voorbaat eigenlijk alleen maar geschikt maakt voor bedrijven.