2min

Tags in dit artikel

,

Supermicro was net als vorig jaar weer van de partij op de CeBIT en had weer een groot assortiment aan producten bij zich, maar het belangrijkste was toch wel de 4-in-1-server. Daarnaast had het een rack mee dat absoluut geen geluid doorlaat.

Supermicro verkoopt al enige tijd de 2-in-1-server. Dit is een 1u-server voor een 19-inch rack met daarin twee los van elkaar staande servers. Het bedrijf heeft dus twee servers in een behuizing gestopt waar normaal maar een server in wordt gezet.


Nu heeft Supermicro ervoor gekozen om een 4-in-1-server te maken. Wel gaat het om een 2u-model, hij is dus iets hoger maar qua betrouwbaarheid beter dan de 2-in-1. Het grote nadeel van de 2-in-1 is en blijft dat er meteen twee servers uit liggen als een voeding het laat afweten. Dit heeft Supermicro opgelost door in de 4-in-1-variant gebruik te maken van een redundant voeding. Ook is het mogelijk om gewoon per server een losse raidkaart erin te prikken via pci-e. Elke server beschikt over twee hot-swappable schijven die zich aan de voorkant van de server bevinden. Dit is dus een ideale server voor mensen die ruimtegebrek hebben of willen besparen op hun datacenterkosten. Een 4-in-1-server zal qua prijs ergens rond de 4000 euro beginnen. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de dealer van wie je de Supermicro server afneemt en welke hardware je erin wilt hebben.


De kans dat er nog grotere servers komen is klein aldus de marketingmedewerker van Supermicro. Zodra je groter gaat dan vier wordt het qua prijs/kwaliteit veel interresanter om een blade af te nemen. De blades van Supermicro kunnen namelijk in een normaal rack worden gemonteerd en hebben geen krachtstroom nodig zoals veel blades van concurrenten. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken voor de stroomtoevoer, krachtstroom blijft natuurlijk vrij prijzig.


Dan tot slot had Supermicro ook nog een serverrack meegenomen naar de CeBIT, welke uitermate geschikt is voor kantoren. Het rack is namelijk zo goed geisoleerd dat het geluid van de servers niet uit het rack komt. Dit rack wordt door het Duits bedrijf Knürr gemaakt, Supermicro heeft meegewerkt aan de ontwikkeling hiervan.


Het rack kan dus gewoon geplaatst worden in een ruimte waar mensen werken zonder dat deze er hinder van ondervinden. Het enige nadeel aan dit rack is dat er twee koelunits in hangen die de nodige ruimte innnemen. Alles bij elkaar zul je zo’n 8u tot 10u kwijt zijn hiervoor. Prijzen van dit rack zijn ons niet bekend.