1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft staat allang niet meer alleen bekend om zijn besturingssysteem Windows, het bedrijf maakt onder andere ook randapparatuur. Aan die laatste productgroep gaat het bedrijf nu laptopstands toevoegen.

De Notebook Cooling Base is voornamelijk bedoeld om laptops koel te houden. De ongeveer een inch dikke stands staan onder een hoek, zodat er genoeg ruimte is om warme lucht af te voeren. De afvoer van lucht wordt daarnaast bevorderd door de ingebouwde ventilator die zijn stroom krijgt via een USB-poort.

De laptopstand is in wit of zwart verkrijgbaar en komt juli op de markt tegen een adviesprijs van van dertig dollar. Het is niet de eerste keer dat Microsoft zijn bestaande assortiment van randapparatuur uitbreidt met een totaal nieuw product, in 2004 probeerde het bedrijf het al met draadloze netwerkproducten. Deze producten sloegen echter niet aan.

Naast de aankondiging van de Notebook Cooling Base, maakte Microsoft verder bekend dat het zijn eerder geïntroduceerde Arc Mouse in nieuwe kleuren gaat uitbrengen. De ongeveer 50 dollar kostende muis wordt binnenkort ondermeer geleverd in de kleuren wit, paars, olijfgroen en marineblauw.