2min

Tags in dit artikel

Sharkoon, de producent van verschillende soorten computeronderdelen, komt met een nieuwe muis op de markt die speciaal gericht is op gamers. De muis behoort tot de Rush-serie van het bedrijf.

De gamemuis gaat met de naam FireGlider door het leven en waarom er voor deze naam is gekozen valt terug te zien aan het uiterlijk van de muis. Het product kent een mix van hoofzakelijk drie kleuren: rood, zwart en oranje. Het rood en het oranje probeert men vlammend te laten overkomen en dit heeft men proberen te realiseren door middel van een effect dat toegepast wordt op de kleuren rood en oranje.

De FireGlider heeft zeven knoppen aan boord die ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden. Één van deze knoppen laat de gebruiker tussen het aantal Dots Per Inch (DPI) wisselen. De DPI-waarde van de sensor, de ADNS-6010, kan ingesteld worden op zes verschillende waarden die variëren tussen de 600 DPI en 3600 DPI. Door midden van een LED wordt er aangegeven op welke DPI de muis op dat moment actief is. De overige knoppen zijn programmeerbaar. Er is tevens geheugen aan boord van de muis waarin de gebruiker macro’s kan opslaan.

Sharkoon laat weten dat de muis gebaseerd is op een ergonomisch ontwerp en dat de muis zwaarder of lichter kan worden gemaakt door middel van gewichten. Men kan er dan voor kiezen om de muis een gewicht te laten aannemen dat zich tussen de 118 gram en 135 gram bevindt. De communicatie tussen de muis en de computer wordt gerealiseerd door het gebruiken van de USB-standaard. De kabel die vastzit aan de muis is ongeveer 1,8 meter lang.

De FireGlider heeft een adviesprijs van ongeveer 25 euro op de Europese markt.