Dell heeft een nieuwe laptop gelanceerd die de strijd aan moet gaan met de MacBook Air. De Dell Adamo zou ’s werelds dunste laptop zijn.

Het chassis van de Adamo is gemaakt uit één stuk aluminium. De Dell Adamo, dat in het Latijn ‘verliefd raken op’ betekent, heeft een backlit toetsenbord, weegt 1,85 kilogram en is 16,4 millimeter dik.

Deze ultraportable laptop heeft ook een Intel Core 2 Duo-processor, tot 4 GB DDR3-geheugen, een 13,4 inch 16:9-hd-scherm en 3G-, bluetooth 2.1- en Wi-Fi N-verbindingsmogelijkheden. Een solid-stateschijf van 128 GB zal er verder voor zorgen dat de laptop stil en snel zijn werk doet. Er is geen dvd-speler aanwezig.

Het goedkoopste model van de Adamo kost 1899 euro en is uitgerust met een C2D-processor van 1,2 GHz, 2 GB RAM en een 128 GB grote SSD. De duurste versie, die 2599 euro kost, heeft een C2D-processor van 1,4 GHz, 4 GB RAM en eveneens een SSD van 128 GB. Overigens is de batterijduur van de laptop vijf uur en zullen er in totaal drie edities zijn: een in de kleur onyx en twee in de kleur pearl.

Voor de Adamo zal een speciale set accessoires goedgekeurd door Dell beschikbaar komen. Deze speciale accessoires zijn speciaal op kleur aangepast voor de laptop en bestaan uit onder meer tassen, externe harde schijven, externe dvd-spelers en -branders en USB-schijven.

Naast de speciale set van accessoires heeft Dell ook geprobeerd om de laptop er zo goed mogelijk uit te laten zien door er zo min mogelijk logostickers op te plakken. Hoewel Dell hiertoe verplicht is, heeft het ze toch slim weggewerkt.

De laptops kunnen al sinds gisteren worden besteld, maar worden pas vanaf 26 maart geleverd.