2min

Tags in dit artikel

, ,

Momenteel heeft Acer het grootste aandeel in de markt voor netbooks in de Benelux, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van te stoppen met het leveren van Linux op zijn modellen. De vraag naar netbooks met het opensource besturingssysteem blijkt te laag te zijn.

Acer geeft als verklaring voor het afstoten van de Linux-netbooks dat kopers in de Benelux liever Windows willen. Dat is opmerkelijk want netbooks zijn in eerste instantie niet bedoeld voor de zwaardere besturingssystemen. "Netbooks moet je dan ook eerder zien als aanvulling op een bestaande pc, dan als een echte vervanger ervan", aldus Marc Pauly, countrymanager Benelux bij Acer.

In 2008 verkocht Acer vijf miljoen Aspire One-netbooks, dat is meer dan concurrenten ASUS en HP verkochten. In totaal bestond vijftien procent van de totale laptopmarkt in 2008 uit de kleine laptopjes. Het is niet ondenkbaar dat er daarom een prijzenslag aan gaat komen tussen de verschillende netbook-fabrikanten. Met alle A-merken op de markt geeft een manager bij Acer aan dat een prijzenoorlog niet zal uitblijven.

Plannen met Google

Het schijnt tevens zo te zijn dat Acer geen concrete plannen heeft voor een netbook met het Google Android besturingssysteem. Sommige analisten verwachten dat veel fabrikanten stappen gaan ondernemen om het besturingssysteem te implementeren in hun producten. Acer heeft wel plannen om zijn smartphones te voorzien van het besturingssysteem van Google gebruiken. Het bedrijf is pas sindskort actief op deze markt, maar heeft ook hier grootse plannen voor.