2min

Tags in dit artikel

GlacialTech is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een nieuwe laptopkoeler. De laptopkoeler in kwestie gaat met de naam X-Wing door het leven en is geschikt voor laptops die in grootte variëren van zeven inch tot zeventien inch.

De laptopkoeler zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende versies, de X-Wing R1 en de X-Wing R2, en vier verschillende kleuren. Het gaat hier om de kleuren zilver, rood, wit en geel.

De afmetingen van de beide koelsystemen bedragen 380 mm bij 350 mm bij 50 mm. Het totaalgewicht van de R1-versie bedraagt 1,2 kilogram en de R2-versie weegt één kilogram. De X-Wing beschikt over drie USB-poorten en is in hoogte verstelbaar. Er wordt een fan met een grootte van 70 mm gebruikt voor de koeling. Het bovenste gedeelte van de X-Wing waar de laptop op rust is gemaakt van metaal. De rest van het koelsysteem is gemaakt van plastic.

De R1-versie is op het gebied van features uitgebreider dan de R2-versie. Zo zijn er op de X-Wing R1 mediatoetsen aan boord en er is ook een controlepaneel aanwezig. Met dit controlepaneel kan de rotatiesnelheid van de fan aangepast worden in zes verschillende stappen waarbij de rotatiesnelheid varieert tussen de 1000 rotaties per minuut en 1600 rotaties per minuut. De temperatuur en de rotatiesnelheid van de fan kunnen vervolgens worden uitgelezen door het controlepaneel en gepresenteerd worden op het LCD-display.

GlacialTech claimt dat de X-Wing in staat is om de gemiddelde temperatuur van de laptop met maximaal veertien graden omlaag te brengen. Over de adviesprijs van de X-Wing en de lanceringsdatum is nog geen informatie gepubliceerd op het moment van schrijven.