2min

Tags in dit artikel

, , ,

Begin deze maand zagen we de Gigabyte Touch Note voor het eerst op Techzine. Het model werd door ons gespot op de CeBIT en op onze redactie hebben we vernomen dat het model inmiddels in de verkoop is gegaan.


De Gigabyte T1028M netbook.[/b]

Voor de mensen die nu direct naar de plaatselijke pc-boer willen rennen is er slecht nieuws, Gigabyte heeft de netbooks alleen in zijn thuisland in de etalages gezet. Dat betekent dat je naar Taiwan moet om het ding op te halen. Online kun je het apparaat uiteraard wel krijgen, maar dan zul je nog tot midden april moeten wachten voordat de eerste modellen verscheept worden.

Touch Note T1028M

Een van de modellen hebben we op de CeBIT dit jaar reeds op de foto gezet, namelijk de Gigabyte Touch Note T1028M. Het model beschikt over een draai- en kantelbaar touchscreen met een beelddiagonaal van 10,1-inch en een resolutie van 1024×600. Intern ziet het er vrij standaard uit met een 1,6GHz Atom N270-processor en 945-chipset van Intel met 1GB DDR2 geheugen en een 160GB harde schijf. Daarnaast beschikt het apparaat over een ExpressCard slot, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth, een kaartlezer en een webcam. Enig minpunt aan het apparaat is de wat kleine viercel batterij die slechts vier uur mee zou kunnen. Het geheel weegt 1,3 kilogram en is daarmee redelijk zwaar te noemen.

Men kan het model op deze Chinese website besteld worden voor een prijs van 420 euro. Over de andere modellen is bij ons nog niks bekend.