2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De ontwikkeling van de zevende grote update voor Mac OS X Leopard lijkt elke week een stukje dichter bij voltooiing te komen. Afgelopen weekend stelde Apple de vijfde ontwikkelaarsversie op rij beschikbaar aan de ontwikkelaars.

In Mac OS X 10.5.7 build 9J39 zijn, naast de meer dan tachtig bugfixes uit de vorige vier builds, opnieuw vijf bugs geplet. De teller staat inmiddels op bijna honderd en de verwachting is dat dat aantal nog wel verder zal oplopen. Men vermoedt dat Mac OS X 10.5.7 op z’n vroegst begin volgende maand beschikbaar zal komen.

De update lost verschillende problemen op uiteenlopend van handtekeningen in Mail tot een probleem met de sleep/wake-functie van het besturingssysteem. Verder bevat de update ook nog een geüpdatete spraakbibliotheek voor VoiceOver en is de Flashplayer bijgewerkt. World of Apple heeft een uitgebreide lijst met alle bugfixes toe nu toe.

Opvallend is dat al weken achtereen hetzelfde bekende probleem in de notities bij elke build opduikt. Het gaat hier om compatibiliteit met de onlangs geïntroduceerde publieke bèta van Safari 4. Volgens Apple kan deze nog niet onder Mac OS X 10.5.7 geïnstalleerd worden. Mogelijk duidt dit erop dat een definitieve versie van Safari 4 deel uit zal maken van de zevende Leopard-update.

Het is goed mogelijk dat Mac OS X 10.5.7 de laatste grote update voor Leopard is, sinds het besturingssysteem in oktober 2007 op de markt kwam. Later dit jaar wordt de opvolger, Snow Leopard, verwacht die naar verluidt in augustus of oktober in de schappen zal liggen. Er gaan zelfs geruchten dat Snow Leopard al in juni op de markt gaat komen.